A sunat clopoțelul și la seminar

de | 14/09/2016 | Local

Noul an școlar a debutat marți, 13 septembrie, la Liceul Teologic ”Ep. Melchisedec”. Evenimentul dedicat acestei zile a început cu o slujbă religioasă. În sala de festivități a liceului, aolo unde au avut loc manifestările, au fost prezente sute de persoane: cadre didactice, elevi, părinți și invitați. În toate clasele pe care le are liceul pentru seminar, școală de cântăreți, clasă pentru ghid turistic, dar și școală sanitară, învață peste 300 de elevi.

Începem un an cu vervă, sperăm cu mult entuziasm, cu râvnă și-l începem în primul rând adumbriți de rugăciunile Înalt Prea Sfinției Vostre, de mângâierea, de purtarea de grijă a instituțiilor Inspectoratului Școlar Județean Neamț și Primriei municipiului Roman. Dacă tot reunim familia ilustrului ierarh Melchisedec, îngăduiți ca ceata care v-a întâmpinat să dea un cânt și glas rugăciunii pe care IPS voastră i-ați închinat-o vrednicului ierarh ce patronează acest așezământ teologic. Vă invităm să adcultăm trei extrasuri din slujba Ep. Melchisedec, în interpretare corului dirijat de părintele profesor Samoilă”, a spus pr. Ionuț Amariei, directorul Liceului Teologic ”Ep. Melchisedec”.

seminarul-ortodox-slujba

La evenimentul de la seminar au participat un sobor de preoți, protopopul de Roman cadre medicale și alte persoane ce au legătură cu activitatea unității de învățământ. Au luat cuvântul inspectoraul școlar general Viorel Stan, inspectorul școlar pentru religie Mihai Giosan, dr. Emanuel Nazaretian – profesor la școala sanitară și IPS Ioachim Băcăuanul, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.