USR prinde formă în Neamț

de | 14/09/2016 | Fără categorie

Începând cu această săptămână, Iulian Bulai și alți membri ai echipei de la Tămășeni-Adjudeni au intrat în partidul Uniunea Salvați România (USR), condus de Nicușor Dan. Iulian Bulai va fi reprezentantul USR în Neamț chiar dacă a pus bazele, în urmă cu câteva luni, la creerea unei alte formațiuni politice.

Începând cu data de 14 septembrie, eu și alți colegi am devenit membri ai USR. Plecarea noastră de la un partid tânăr către o altă formațiune politică tânără nu a fost o decizie ușoară și simplu de luat. După cum știți, eu sunt unul dintre membrii fondatori ai PACT și cel care a pus bazele echipei de la Neamț. Așadar, plecarea mea nu reprezintă un moft sau o nemulțumire de moment, nu este o chestiune superficială. Am ales să plec din PACT atunci când am observat că liderul acestui partid a preluat din proastele obiceiuri ale politicienilor pe care noi i-am criticat și care, în opinia mea, nu reprezintă un model, ci dimpotrivă.

Am ales să plec atunci când vocea membrilor de partid nu a mai contat și atunci când cuvântul ”transparență” a devenit o noțiune abstractă pentru cei care au promis membrilor de partid și celorlalți cetățeni un nou tip de politică, în care transparența să fie un principiu de bază. Am ales să plec pentru că am spus de mai multe ori că oamenii din Tămășeni, din Roman, din Neamț merită să aibă candidați oameni de-ai locului, care s-au remarcat în comunitate și sunt puternic legați de aceasta. Ori, nu puteam ca la distanță de câteva luni să spun că este foarte bine ca partidul să susțină un candidat impus. Acest pas l-am făcut după mai multe discuții cu echipa din jurul meu, după ce am ascultat toate criticile și după ce mi-am făcut autocritica. Am avut de ales între a continua în aceeași formă, dar fără respectarea valorilor pentru care am militat în ultima jumatate de an, sau de a continua pe baza acelorași principii și valori. Am ales a doua variantă, conștient fiind că nu va fi ușor de explicat, însă având sprijinul echipei”, a declarat Iulian Bulai.

Acesta a precizat că dorește să mai dea o șansă unei activități politice în România. ”Alegerea Uniunii Salvați România nu este un nou început, ci reprezintă dorința mea de a continua să mă implic în viața comunității, cu onestitate și pentru binele oamenilor. Nu am luat în calcul partide mai mari, mai vizibile și cu un bazin electoral extrem de bine format întrucât nu mă dezic de ideile mele și cred, în continuare, că este timpul ca în România să se facă un nou tip de politică. Înscrierea în USR înseamnă o a doua șansă pe care o dau politicii românești și generației de politicieni dornici să schimbe lucrurile în bine în țara noastră. Este o a doua șansă în care cred. Cred pentru mine, pentru copilul meu, pentru oamenii care m-au încurajat în ultimele luni. După o experiență politică amară aș fi putut pleca înapoi în Norvegia și aș fi putut spune că politica din România nu mai are nicio șansă de a-și reveni. Timpul va dovedi dacă am luat decizia corectă, dar ceea ce știu este că am făcut totul cu sinceritate și bună-credință”.

Iulian Bulai, artist și publicist, are 28 de ani, este absolvent al Academiei Naționale de Arte Oslo, al Institutului de Diplomație Culturală din Berlin şi al Universitații din Siena, dar și a China Central Academy of Fine Arts Beijing. In ultimul an, concomitent cu activitatea civica si politica din România a fost stagiar in cadrul instituției Serviciul European de Acțiune Externă, lucrând pentru delegațiile UE in Islanda si Republica Capului Verde.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.