Guvernul strânge robinetul cu bani publici

de | 14/09/2016 | Național

Guvernul a oprit robinetul de bani pe care îl foloseau aleșii locali pentru a-și rotunji veniturile. Este vorba despre indemnizațiile pe care le primeau reprezentanții statului ca membri în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a firmelor deținute de entități publice.

Operatorii economici la care statul și unitățile administrativ-teritoriale dețin direct sau indirect o participație unică sau majoritară nu mai pot acorda remunerații reprezentanților în adunările generale ale acționarilor. Guvernul a aprobat în acest sens o ordonanță de urgență care modifică și completează ordonanța Guvernului privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct sau indirect o participție majoritară. Statul și unitățile administrativ-teritoriale, în exercitarea calității de acționar la societățile la care dețin direct sau indirect o participație unică sau majoritată,  acordă mandate cu titlu gratuit reprezentanților săi în adunările generale ale acționarilor acestor societăți”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Un exemplu de bani publici cheltuiți pe indemnizații a fost dat de înRoman.ro în urmă cu  câteva luni, iar calculele făcute arată că membrii AGA și ai Consiliului de Administrație ai operatorului ApaServ au luat indemnizații de aproximativ 150.000 de euro în ultimii patru ani.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.