Crosul Toamnei marchează săptămâna mobilității

de | 15/09/2016 | Local

Ediția din acest an a Crosului Toamnei are loc sâmbătă, 17 septembrie. Acțiunea se înscrie în seria activităților derulate la nivelul întregului continent cu ocazia săptămânii europene a mobilității, săptămâna europeană a mobilității fiind programată, de regulă, pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Cu prilejul acestui eveniment orașele europene sunt dispuse să renunțe la trafic, cel puțin în zonele centrale. Acțiunea are drept scop promovarea unei schimbări de comportament față de o cultură mobilității urbane mai durabilă.

”În ziua de 17 septembrie, Primăria municipiului Roman organizează Crosul Toamnei, manifestare sportivă ce are loc cu ocazia săptămânii europene a mobilității, ediția 2016. Vor avea loc întreceri sportive, respectiv crossul elevilor de gimnaziu și liceu, pe categorii de vârstă, masculin și feminin, și concursuri de vehicule nemotorizate pentru elevii de clasele 0 – IV. Atragem atenția cetățenilor asupra faptului că se va proceda la blocarea accesului pe traseul bulevardul Roman-Mușat, de la intersecția cu bulevardul Republicii până la intersecția cu strada Mihai Viteazu, strada Eternității, strada Aviatorilor, cu sosire în fața stadionului ”Constantinescu Nehoi”, a precizat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

La această manifestare, închiderea zonei amintite va începe de la ora 8.30 până în preajma orei 13.00. Starul întrecerilor va fi la ora 9.00 pentru elevii de la clasele V – VIII și IX – XII, iar pentru elevii de la clasele 0 – IV vor începe manifestările cu vehicule nemotorizate de la ora 11.00. Campania ”ăptămâna europeană a mobilității are loc în acest an sub stindadrdul ”Mobilitatea inteligentă și durabilă, o investiție pentru Europa.”

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.