Ionel Arsene, invitat la Spitalul Roman

de | 19/09/2016 | Județean

Discuțiile între Primăria Roman și Consiliul Județean Neamț pe chestiunea finanțării aparatului de radiologie livrat unității spitalicești sunt departe de a se fi încheiat. Primarul municipiului Roman a anunțat că l-a invitat pe Ionel Arsene la Roman pentru ca președintele instituției județene să vadă cu ochii lui investiția despre care se vorbește atât de mult în ultimele luni.

Conducerea Consiliului Județean Neamț a afirmat, la o ședință anterioară a legislativului județean, că primarul Romanului ar trebui să meargă la Piatra-Neamț, dacă vrea să discute despre finanțări și că instituția județeană și-a respectat promisiunea față de această investiție. Alte discuții au fost referitoare la banii pe care Romanul trebuie să îi dea Consiliului Județean, ca parte de cofinanțare în cadrul proiectului privind sistemul de management integrat al deșeurilor.

Avem în vedere și partea aceasta de managementul deșeurilor și la Apaserv. Am așteptat rectificarea, funcție de ce bani vor veni, vom rezolva și problema aceasta. Am mers, în general, pe principiul că cămașa e mai aproape de corp decât cojocul și m-a interesat să rezolv întâi problemele municipalității. Și acelea sunt niște probleme pe care le avem obligații către terți, către cei externi. Am mai virat niște bani și în această vară către ApaServ, vom mai vira niște bani și către EcoNeamț, dar funcție de posibilități. Mai departe, dacă discutăm despre subiectul cu spitalul da, sigur, m-am întâlnit. Am fost la deschiderea anului școlar cu președintele Consiliului Județean, am dat mâna și am făcut o invitație pe care sperăm în această săptămână să o putem concretiza, pentru a veni dânsul la Roman și a vedea la fața locului despre ce e vorba. Că deplasarea mea la Piatra-Neamț nu ar aduce consistent nimic nou în afară de documentațiile pe care noi oricum deja le-am trimis către Consiliul Județean solicitând fonduri”, a afirmat Laurențiu Leoreanu.

Primarul municipiului Roman a reafirmat că pentru aparatul de radiologie a fost o înțelegere cu conducerea CJ Neamț. ”Acest proiect a fost asumat de către președinții dinainte ca un proiect de finanțare în totalitate de către Consiliul Județean. Pentru că el se ridică la o sumă totală de până în 11 miliarde de lei vechi. Și atunci, solicitarea mea, pe care am făcut-o la vremea aceea președintelui Culiță Tărâță, Dumnezeu să-l odihnească, a fost că, dacă la Spitalul Județean se varsă anual sume între cinci și zece milioane de lei, atunci am zis că n-ar fi rău dacă, pentru doi-trei ani de zile s-ar da, în total, 1,1 milioane de lei”, a precizat primarul Leoreanu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.