Campania „Angajăm parlamentari”: Candidați (in)dependenți de PACT

de | 23/09/2016 | Politică

înRoman.ro a demarat o campanie pentru o informare cât mai completă referitoare la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. ”Angajăm parlamentari” este campania care vrea să reamintească cetățenilor că ei sunt angajatorii parlamentarilor și că trebuie să se comporte ca atare. Adică să ceară de la candidații pentru aceste posturi bine plătite – comparativ cu alte salarii din România – ceea ce solicită orice angajator de la o persoană venită să obțină un loc de muncă: seriozitate, chef de muncă, bună-credință, experiență și alte abilități.

Primii candidați independenți la alegerile generale de pe 11 decembrie s-au prezentat vineri, 23 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă. Este vorba despre doi membri de partid, care vor candida, însă, ca independenți pentru a scăpa de pragul electoral. ”Întrucât regulile jocului făcute de partidele vechi impun un prag electoral de aproape jumătate de milion de voturi, PACT şi-a asumat o strategie inovatoare prin care va participa la alegerile parlamentare susţinând candidaţi independenţi în mai multe circumscripţii: Bacău, Bucureşti, Constanţa, Neamţ şi Diaspora. De asemenea în județele Giurgiu și Teleorman, PACT va propune liste complete de candidați pentru a evita radierea partidului”, se precizează într-un comunicat de presă al formațiunii politice.

Unul dintre candidați este Sebastian Burduja, președintele PACT. “Vreau să candidez acasă, la Piatra Neamț, iar motivul este cât se poate de simplu: consider că aici este cu adevărat nevoie de mine și aici pot să pun cel mai mult sulet în ceea ce fac, fiind vorba de meleagurile natale. Mă recomandă experiența pe care am acumulat-o de-a lungul timpului și dorința de a realiza ceva pentru orașul din care am plecat”, a declarat Sebastian Burduja. Candidat la Camera Deputaţilor, Burduja este expert în dezvoltare. A absolvit universităţile Stanford şi Harvard din Statele Unite, apoi a lucrat trei ani pe proiecte de dezvoltare în sectorul privat, la o importantă firmă de consultanţă şi la Banca Mondială. Este fondatorul Ligii Studenţilor Români în Străinătate şi al Fundaţiei Caesar.

Andrei Carabelea va candida pentru un post în Senatul României. „Mi-aș dori implementarea unei strategii pentru un mediu curat, antideșeuri, antipoluare, antidefrișare și antibraconaj. O Românie curată presupune și o reformă politică pe bune care include: o reformă electorală care să înlăture orice privilegiu pentru partidele politice, interzicerea migrației politice și schimbarea statutului deputaților și senatorilor. Este nevoie să eliminăm votul secret, care este folosit de foarte multe ori pentru acoperirea unor abuzuri. Un subiect delicat este imunitatea parlamentară. Ea este bună atâta vreme cât nu e folosită pentru mascarea unor fapte de corupție sau de natură penală”, a precizat Andrei Carabelea, secretar general PACT. Andrei Carabelea a profesat în domeniul privat timp de opt ani în managementul afacerilor și în implementarea de proiecte cu fonduri nerambursabile. Este fondatorul Asociaţiei Sens Civic, care militează pentru educarea spiritului civic şi protejare a mediului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.