Banca Mondială se interesează de centrele sociale

de | 28/09/2016 | Județean

Conducerea Consiliului Județean Neamț a primit miercuri, 28 septembrie, vizita a doi reprezentanți ai Băncii Mondiale în Romania, Vlad Grigoraș și Manuela Stănculescu. La întalnire a luat parte și Cristina Păvăluță, directorul Direcției de Asistența Socială.

În această perioadă, Banca Mondială realizează o diagnoză a sistemului de protectie socială din Romania, prin inventarierea tuturor centrelor mari de plasament, astfel încat să fie identificate axele de finanțare prin fonduri europene destinate dezinstituționalizării în vederea închiderii acestora și plasarea copiilor în alte forme de protecție sau reintegrarea în familie. Una dintre problemele cu care se confruntă Romania ține de existența sincopelor între legislația națională și obiectivele pe care România și le-a asumat la nivel european, având în vedere că în țara noastra sunt proiecte finanțate de Guvern cu condiția menținerii destinației și a numărului de copii instituționalizați, lucru ce contravine strategiei în domeniul asistenței sociale.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.