Dacă ceri mere, Consiliul Județean îți dă pere

de | 28/09/2016 | Județean

Consiliul Județean Neamț vrea să arate că respectă legea. Ceea ce iese la final, dacă trimiți o simplă solicitare de presă, poate fi, însă, surprinzător.

Din cauza modului în care a fost introdus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind luarea unor măsuri referitoare la compania județeană ApaServ SA, am cerut lămuriri conducerii instituției. Mai exact, pe data de 19 septembrie, cu doar câteva minute înainte de ședința extraordinară din acea zi, consilierii județeni au primit un proiect de hotărâre suplimentar referitor la schimbarea Consiliului de Administrație al ApaServ. Proiectul respectiv nu a fost afișat pe site și, prin urmare, l-am cerut de la reprezentanții CJ Neamț pe cale oficială pentru ca citind expunerea de motive să înțelegem ce a stat la baza acestui proiect și să informăm în mod corect cititorii.

Am solicitat proiectul de hotărâre în ziua în care a avut loc ședința. Două zile mai târziu, când deja toată presa a scris despre schimbări, inclusiv inroman.ro (articolul de atunci – aici), pentru că ne-am dat seama câtă bază trebuie să punem pe comunicarea cu această instituție, a venit și răspunsul. Numai că reprezentanții CJ Neamț au transmis hotărârea, nu proiectul. Să fi fost o simplă eroare sau expunerea de motive trebuie să ajungă la cât mai puține persoane pentru a nu observa careva carențele acestei hotărâri?

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.