Direcţia de Asistenţă Socială Roman informează cetăţenii municipiului Roman că va distribui formularele și declaraţiile pe propria răspundere în vederea acordării ajutorului pentru încalzirea locuinţei pentru sezonul rece 2016-2017, începând de luni, 17 octombrie, data limită de depunere a dosarelor în vederea verificării şi procesării în baza EON fiind de 14 noiembrie.
Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. Pentru acordarea ajutorului cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cel cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei, atât în cazul familiilor, cât şi în cazul persoanei singure.
Ajutoarele de încălzire nu se acordă persoanelor sau familiilor care deţin cel puţin unul dintre bunurile următoare: clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, mijloace de transport mai noi de zece ani, terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 m² în zona urbană şi 2.000m² în zona rurală, depozite bancare de peste 3.000 lei.
Pentru ajutoarele de încălzire, formularele vor putea fi ridicate şi depuse la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Roman, exclusiv de persoanele care locuiesc la case sau la blocuri, dar care nu au asociaţii de proprietari. În cazul persoanelor care locuiesc la blocuri, distribuirea cererilor şi depunerea dosarelor pentru acordarea subvenţiilor se va face prin asociaţiile de proprietari. La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligaţii legale de întreţinere şi alte creanţe legale.
Ce venituri nu se iau în calcul: alocaţia pentru susţinerea familiei, bugetul personal complementar, ajutoare de stat acordate producătorilor agricoli, burse de studiu, burse sociale, bani de liceu, venituri obţinute din activităţile cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.
Titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei sunt obligaţi să comunice orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia în termen de cinci zile de la data modificării. Pentru mai multe informaţii privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei, puteţi contacta Direcţia de Asistenţă Socială Roman, cu sediul în strada Alexandru cel Bun, nr.3.
0 Comentarii