Cursuri gratuite pentru șomeri

de | 17/10/2016 | Județean

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț va organiza, în perioada următoare, noi cursuri de calificare pentru șomerii care se află în căutarea unui loc de muncă și care vor să-și crească șansele de a găsi un serviciu prin obținerea unei calificări. Aceste cursuri sunt gratuite pentru cei dornici să devină activi pe piața muncii.

Am obținut o alocare bugetară suplimentară și vom deschide, în perioada următoare, noi cursuri de calificare. Vom deschide un curs de contabil, un curs de referent resurse umane, un curs de comunicare în limba engleză. Pe domeniul construcțiilor deschidem un curs de lucrător în structuri pentru construcții Acum s-a restrâns activitata și este o perioadă bună pentru muncitorii necalificați din construcții pe perioada iernii să vină la curs și să capete o calificare. De asemenea, deschidem un parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională Cluj pentru un curs de agent de securitate. Mai deschidem un curs de lucrător în comerț și un curs de confecționer-asamblor articole textile la Roman. Pe confecții vom mai deschide un curs de confecționeri, în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională din Târgu Mureș, la Văleni. Este acolo un angajator mai mare acolo care vrea forță de muncă și poate îi mobilizăm pe cei care iau ajutor social din Văleni, Dulcești, să îi calificăm în confecții și să-I angajăm mai apoi”, a afirmat Daniel Chirilă, directorul AJOFM Neamț.

Daniel Chirilă, director AJOFM Neamț

Daniel Chirilă, director AJOFM Neamț

Un curs de confecționeri articole textile, terminat în urmă cu trei săptămâni, a însemnat o șansă pentru 15 dintre cei 21 de cursanți, care au fost angajați imediat ce au terminat specializarea. Alte cursuri terminate sunt pentru manichiuriști și de comunicare în limba engleză. Detalii suplimentare despre cursurile care vor începe și condițiile de participare se găsesc la sediul AJOFM Neamț, la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Roman sau la numărul de telefon 0233.743.848.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.