Sensul giratoriu de la Dedeman, finanațare de la Ministerul Dezvoltării

de | 25/10/2016 | Local

Sensul giratoriu de la Dedeman va fi făcut și cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Finanțarea în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală va veni în 2017, cu parte de cofinanțare de la administrația locală.

Despre sensul giratoriu de la Dedeman s-a vorbit pentru prima dată în urmă cu aproximativ doi ani. De atunci s-au făcut numeroase demersuri, dar obstacolul principal a fost lipsa de colaborare a fostei administrații locale de la Cordun. De aceea, administrația locală de la Roman a achiziționat, dar a și primit donație mai multe parcele pentru construirea sensului giratoriu. De curând, proiectul a fost aprobat spre finanțare în cadrul PNDL, contractul de finanțare cu constructorul a fost semnat, iar lucrările pot începe. ”Avem și noi niște lucrări pe care trebuie să le facem prin ceea ce am stabilit ca și cofinanțare, ca lucrări, subtraversări și așa mai departe. Am vrea să începem să lucrăm, dar vom vedea cum evoluează lucrurile și cum va fi vremea. Ne gândim, într-adevăr, și în cazul unei ierni mai grele să nu creem disfuncționalități în trafic”, a afirmat primarul Laurențiu Leoreanu.

Autoritățile locale speră să obțină o finanțare de cel puțin 1.200.000 de lei prin PNDL, iar diferența să fie aport de la bugetul local. Un prim pas a fost făcut luna aceasta, când a fost aprobată cumpărarea unei parcele de teren de la comuna Cordun. Pentru această achiziție au fost alocați aproximativ 5.500 de lei plus TVA.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.