Terasele din Pietonal se fac în 2017

de | 25/10/2016 | Local

Terasele din Pietonalul Ștefan cel Mare se vor face anul viitor, fiindcă nu mai există nicio posibilitate pentru ca anul acesta să se înceapă lucrul la acest obiectiv. Noul constructor continuă, deocamdată, munca de reabilitare a ultimului tronson din Pietonal. Oamenii de afaceri care au spații închiriate sau sunt proprietari de spații în Pietonalul Ștefan cel Mare au solicitat de mai mult timp administrației locale să rezolve problema teraselor fiindcă acum se infiltrează apa, din cauză că izolația făcută nu a rezistat în timp.

În cadrul contractului acesta se prevede inclusiv reabilitarea tuturor teraselor, începând de la BancPost până la Precista. Deci toate terasele vorfi reabilitate și pe ele va veni pus granit. Problema este că acest contract a suferit o sincopă anul trecut, fiindcă vechiul câștigător a renunțat, a trebuit să refacem restul de executat, să scoatem din nou la licitație și am avut o sincopă de un an, aproape doi, prin care n-am putut da drumul la lucrări din cauză că nu aveam partea de achiziție rezolvată. În mod normal ar fi trebuit de anul acesta să ne apucăm de terase, dar nu putem să ne riscăm pentru că, odată intrat pe terase se va sparge, vă dați seama, locurile unde au fost suraînălțate, locurile unde izolația nu a fost bună; se va lucra pe distanțe mari, de 20-30 de metri, pe lungime mă refer. Și-atunci vor fi afectați și cei de la parter și cei de la etaj. Cei de la etaj pentru că nu vor mai avea o circulație pietonală cine știe ce, iar cei de la parter pentru că o să le bocăne în cap. Și-atunci, lucrurile trebuie pornite vara sau la începutul verii, când știm sigur că avem o perioadă prielnică sau cât de cât fără precipitații”, a afirmat Ovidiu Bojescu, administratorul public al municipiului Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.