Cât vor fi taxele locale anul viitor

de | 26/10/2016 | Local

Joi va fi lansat în dezbatere publică un proiect privind valoarea taxelor și a impozitelor locale la nivelul municipiului Roman pentru anul 2017. Conform reprezentanților administrației publice, taxele și impozitele locale pe care romașcanii le vor plăti anul viitor vor rămâne la același nivel ca și pentru anul în curs. Se vor păstra, în schimb, facilitățile pentru buni platnici, adică reducerea de 10% pentru cei care vor plăti integral taxele și impozitele în prima parte a anului. Iar romașcanii au dovedit de multe ori că sunt buni platnici. În anul 2015 au fost încasări de peste 100% din estimări la buget, iar în prima jumătate a acestui an s-au încasat 90% din sumele estimate de administrația locală pentru semestrul I al anului.

Amintim faptul că taxele și impozitele locale au suferit modificări la începutul acestui an, mai ales din cauza modificărilor impuse prin Codul Fiscal, modificări ce sunt obligatorii. Pentru romașcanii care locuiesc la casă, modifcările din Codul Fiscal s-au resimțit cel mai tare, fiindcă au plătit aproape dublu față de anii anteriori.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.