Poștașii nemțeni în grevă

de | 27/10/2016 | Județean

Poștașii din județul Neamț au refuzat să mai lucreze joi, 27 octombrie. Aceștia au întrerupt lucrul în mod spontan, iar clienții care au avut nevoie să apeleze la serviciile poștale au  trebuit să se reorienteze sau să aștepte o zi în care se va lucra. Lucrul a fost întrerupt, în Roman și Piatra-Neamț, încă de dimineață. Mai apoi s-au aliniat acestui protest și lucrătorii de la ghișeele din mediul rural.

Este vorba de o acțiune la nivel de țară. Noi am avut mai multe negocieri, dar pentru angajați nu s-a întâmplat nimic bun. Solicitările noasre se referă la majorări salariale, având în vedere că peste 50% dintre angajați au salarii nete cuprinse între 900 și 1.100 de lei. Am mai cerut condiții decente de muncă și verificarea funcțiilor de conducere din cadrul Poștei Române, fiindcă toate reducerile de personal au afectat angajații fără funcții de conducere și nu este corect. Am adus la cunoștința celor de la centru revendicările noastre încă din luna martie și nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Vasile Trifescu, lider de sindicat Oficiul Județean de Poștă Neamț.

La nivelul Poștei Neamț mai lucrează, acum, aproximativ 550 de salariați.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.