Îngrijorare pentru fostul cinema „Unirea”

de | 07/11/2016 | Administrație, Cultură, Local

Fostul cinematograf Unirea va trebui reabilitat de urgență, indiferent de sursa de finanțare. Acest imobil a fost lăsat neîngrijit ani de-a rândul pentru că, până de curând, fostul cinematograf „Unirea”, aflat sub tutela Centrului Național al Cinematografiei, urma să fie privatizat. Cum nimeni nu a considerat cinematograful din Roman ca fiind o investiție profitabilă, acesta a rămas închis și, treptat, a intrat într-o avansată stare de degradare. După ce clădirea a ajuns în posesia administrației locale s-a încercat găsirea unei soluții, dar chestiunea nu a fost o prioritate, mai ales că primarul municipiului Roman a declarat că și în orașe mai mari, care au cinematograf – cum este Bacăul – sunt filme care rulează cu sala aproape goală. Acum, clădirea riscă să se prăbușească și este nevoie de o soluție cât mai curând.

”Prioritară pentru noi la anul trebuie să devină cinema Unirea, trebuie să punem clădireea aceea în siguranță; oricât am vrea, oricât n-am vrea, se câștigă, nu se câștigă proiectul european… clădirea respectivă se dărâmă, probabil, dacă o mai lăsăm două-trei ierni”, a precizat Ovidiu Bojescu, administratorul public al municipiului Roman.

Pentru cinematograful „Unirea”, conform unui studiu realizat la solicitarea primăriei în anul 2012, trebuie cheltuite 4,2 milioane de lei astfel încît clădirea să fie reabilitată și modernizată.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.