Pasiunea pentru reptile nu este tocmai cea mai comună. Cu toate acestea, Florin Sârb a reușit să transforme acest hobby neobișnuit într-o afacere. De 20 de ani, Florin Sârb crește șerpi. De toate formele, mărimile și din toate părțile globului. Îi plac reptilele de când era copil și a reușit să transforme pasiunea în afacere.
”Trebuie și reptile să crească cineva. De mic am pasiunea, de când eram copil mic mi-au plăcut reptilele, din cauză că mi-a plăcut mult pescuitul. Și, fiind toată ziua pe apă, mă întâlneam cu tot felul de șerpi pe acolo, și șopârle, și broaște, și așa am prins pasiune pentru ei. Iar așa animale exotice am început să adun cam de vreo 20 de ani. De-atunci, tot colecțiionez: iau, schimb, vând, iau.. și tot așa. Tot timpul am câte ceva nou în expoziție. După mine, sunt cele mai imprevizibile și cele mai inteligente animale de pe Pământ. Din cauza aia și supraviețuiesc de vreo 200 de milioane de ani, au știut să se conserve. Și, îmi plac. Îmi place atitudinea lor, compotamentul și stau toată ziua și le urmăresc”,spune Florin Sîrb, proprietarul reptilelor care sun expuse, în această perioadă, la Muzeul de Științe ale Naturii din Parcul municipal.
Are zeci de șerpi care sunt printre cei mai veninoși din lume și recunoaște că, dacă ar fi prins în colții lor, ar avea ”o mare problemă, chiar și dacă s-ar administra imediat antiviperin”. Nu folosește veninul de șarpe, companiile din industria pharma sau cele din industria frumuseții au nevoie de venin de la aceeași specie. Și nu știe cât de bun este veninul de șarpe, pe care îl găsim, în cantități infime, în creme foarte scumpe. ”Am fost mușcat de o viperă și mi-am luat o supradoză de venin. Deci, dacă la bătrânețe nu mă vor durea picioarele și nu voi avea reumatism, voi putea spune că veninul este bun pentru sănătate” zice Florin Sârb. Nici după acel incident nu și-a schimbat părerea despre șerpi. Explică că el este cel care a greșit, fiindcă a făcut o manevră imprudentă și că șerpii sunt unele dintre cele mai fricoase animale, care vor alege mereu să se ascundă și doar în mod excepțional să atace.
Expoziția de la Roman este deschisă de luni până duminică, de la ora 9.00 la ora 17.00. Prețul unui bilet este 7 lei pentru copii, elevi și pensionari și de 10 lei pentru adulți. Aveți timp să mergeți la expoziție până pe data de 11 decembrie, inclusiv
0 Comentarii