Probleme de sezon: brazi de Crăciun confiscați de polițiști

de | 18/11/2016 | Actualitate, Județean

Polițiștii din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Neamț au acționat, zilele trecute, pe raza comunelor Dămuc și Bicaz Chei, pentru combaterea ilegalităților pe linie silvică. Astfel, în urma filtrelor efectuate în trafic a fost depistată, pe drumul comunal din satul Ivaneș, o autoutilitară încărcată cu material lemnos. Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 45 de ani, din Dămuc, nu avea asupra sa documentele de proveniență legală.

În consecință, polițiștii au confiscat volumul de 15,68 de metri cubi de lemn de foc de esenţă fag și au aplicat amenda persoanei juridice (deținătorul mijlocului de transport), o societate comercială având obiect de activitate exploatarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos. Sancțiunea aplicată a fost amendă în valoare de 25.000 lei.

Tot în cadrul acestei acțiuni, pe raza comunei Dămuc, polițiștii au mai identificat, pe un teren de teren cu vegetație forestieră, 111 brazi de Crăciun care nu prezentau urme ale unui dispozitiv silvic de marcat. Aceștia au fost confiscați și predați în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Bicaz. Verificările sunt continuate pentru a se stabili proveniența acestora. Acțiunile pe linia silvică vor fi intensificate în următoarea perioadă, având în vedere incidența contravențiilor și a infracțiunilor săvârșite în această perioadă a anului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.