Bogdan Sava, cel mai bun la șah rapid

de | 21/11/2016 | Local, Sport

Duminică 20 noiembrie șahistul romașcan Bogdan Sava a participat la un concurs de șah rapid la Suceava, organizat de clubul local de șah, la Suceava City Mall. Au participat 17 jucători cu și fără clasificare sportivă, pe durata a șapte runde, cu timp de gândire 15 minute pe jucător.

Bogdan Sava a câștigat șase partide și a pierdut una, la ocupantul locului 3, jucătorul nr. 1 din Suceava, Sebastian Pavel. ”Cele mai dificile partide au fost cu Eduard Pădurariu (12 ani, marea speranță a șahului sucevean) unde am câștigat la timp, când îmi mai rămăseseră doar patru secunde, cu Cristian Rațiu (locul 2) unde deși eram pierdut pe tablă adversarului i se terminase timpul, eu rămânând cu două secunde și cu Pavel Sebastian. Au participat cei mai buni șahisti din Suceva, Botoșani precum și trei specialiști din Pașcani la șahul rapid”, a declarat Bogdan Sava.

Parte din premii au constituit-o trei ”informatoare” șahiste iugoslave din 1985 și cărți de referință în istoria literaturii de specialitate, transmise la generația tânără de cea octogenară.

Maestrul Andrei Ghilea, la 81 ani, este patriarhul șahului sucevean și animatorul scenei șahiste de jumătate de secol, un arbitru atent și destoinic. Sâmbătă s-a desfășurat și competiția de copii, tot de șah rapid, cu o bună participare. M-a bucurat că printre cumpărătorii din mall au fost familii cu copii care au zăbovit în preajma partidelor de șah”, a mai spus câștigătorul concursului de la Suceava.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.