Mai multe fructe în școli

de | 21/11/2016 | Educație, Județean

Prefectul judeţului, Niculina Dobrilă a participat luni, 21 noiembrie, la întâlnirea regională de lucru organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu reprezentanţi ai consiliilor judeţene, ai inspectoratelor şcolare şi ai prefecturilor din judeţele Botoşani, Suceava, Vaslui, Bacău, Iaşi, Vrancea şi Neamţ. La activitate au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Cancelariei Primului Ministru şi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Scopul întâlnirii l-a constituit identificarea celor mai bune soluţii de implementare a programelor de încurajare a consumului de legume şi fructe proaspete în şcoli, respectiv de distribuire a laptelui în unităţile şcolare.

Începând cu anul şcolar 2017-2018, cele două programe se unifică în Programul pentru şcoli, sub aceleaşi reguli şi principii de implementare şi va aduce ca elemente de noutate: un accent sporit pe distribuirea produselor proaspete, un buget al Uniunii Europene stabilit pentru fiecare componentă a programului (schema de fructe şi legume 6.866.848 euro şi schema de lapte 10.399.594 euro), o strategie multianuală, măsuri educative, încurajarea distribuirii de produse locale şi regionale, posibilitatea transferului de fonduri între cele două scheme de până la 20% o singură dată pentru un an şcolar.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.