Consiliul Judeţean Neamţ are banii pentru aparatul de radiologie de la Roman!

de | 23/11/2016 | Administrație, Politică, Sănătate

Consiliul Judeţean Neamţ, la intervenţia consilierilor judeţeni ai PNL, primeşte de la Guvern, în urma rectificărilor bugetare, una dintre cele mai importante sume alocate la nivel naţional.

În şedinţa de Guvern din data de 23 noiembrie 2016, privind cea de-a doua rectificare bugetară pentru anul 2016, s-au stabilit sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată care vor fi alocate pentru echilibrarea bugetelor locale.

„În urma prezentării situației, către Executiv, de către echipa consilierilor județeni liberali au fost alocați județului Neamț 35.534.000 de lei, mai mulți decât județelor Botoșani, Vaslui și altele. Sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată vor fi alocate primăriilor din județul Neamț la prima ședință a Consiliului Județean, în urma unei analize, care va respecta următoarele criterii: populaţie, suprafaţa din intravilanul unităţii administrativ-teritoriale şi capacitatea financiară a unităţii administrativ-teritoriale. Alături de colegii mei liberali, din poziția de consilieri județeni, vom continua să fim atenți la nevoile edililor și ale comunităților locale ca să facem tot ce ne stă în atribuții pentru a rezolva problemele așa cum a fost și în cazul de față. Vom mai avea în vedere să facem apel ca Ministerul Dezvoltării să deconteze lucrările care au fost făcute pentru dezvoltarea comunităților locale. Totodată, ne-am preocupat și o vom face în continuare ca proiectul Neamț 2020, prin care județul nostru se va dezvolta, să fie o prioritate”, a declarat consilierul județean PNL, Florin Hopșa

În aceste condiţii, conducerea Consiliului Judeţean Neamţ şi majoritatea deţinută de PSD nu mai au scuza lipsei de fonduri pentru alocarea sumei necesare achitării integrale a aparatului de radiologie fix Roentgen din dotarea Spitalului Municipal de Urgenţă – Roman şi astfel punerea acestuia în funcţiune. Reamintim organelor de decizie că această instituţie sanitară deserveşte peste 40% din populaţia judeţului Neamţ şi că sănătatea cetăţenilor trebuie să fie o prioritate, indiferent de orgoliile politice, mai ales acum în preajma sărbătorilor de iarnă.

  • acest articol este un advertorial

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.