Vacanță de cinci zile pentru bugetari

de | 23/11/2016 | Național, Util

Funcționarii vor avea parte, săptămâna viitoare, de o minivacanță. Guvernul României a decis că ziua de vineri, 2 decembrie, este liberă pentru angajații din sistemul bugetar. Astffel ultima zi în care vor lucra bugetarii săptămâna viitoare va fi marți, 29 noiembrie. Miercuri, 30 noiembrie, de ziua Sfântului Andrei, toți lucrătorii din sistemul bugetar sunt liberi prin lege.

Același lucru este valaibil și joi, 1 decembrie, de ziua națională a României. Pentru a lega zilele libere de sfârșitul de săptămână, Guvernul a stabilit, pentru salariaţii din sectorul public, ziua de 2 decembrie ca zi liberă. Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie, potrivit planificărilor stabilite. Prevederile nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Dispoziţiile nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie şi nici participanţilor în aceste procese.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.