Laurenţiu Leoreanu: „Reforma sistemului administrativ trebuie demarată prioritar – pentru o Românie modernă şi funcţională.”

de | 30/11/2016 | Local, Politică

Una dintre problemele acute ale României este modul în care cetăţeanul interacţionează cu administraţia publică locală sau centrală, cu instituţiile publice şi reprezentanţii acestora. Ridicarea standardelor acestei relaţii presupune implementarea unui sistem funcţional de valori, pornind de la tehnica de lucru, resursa materială şi până la motivarea calitativă a resursei umane. Partidul Naţional Liberal îşi propune susţinerea unei reforme profunde în atingerea unei Românii moderne şi funcţionale.

Laurenţiu Leoreanu, din postura de edil al municipiului Roman, cunoaşte prea bine atât atuurile cât şi problemele sistemului public, nevoile şi barierele cu care se confruntă aparatul administrativ şi oamenii care îl compun. Cunoaşte prea bine interesul şi reacţia cetăţeanului în faţa sistemului public, cerinţele acestora precum şi deficienţele sesizate. Din postura de candidat la Camera Deputatilor din partea PNL, Laurenţiu Leoreanu îşi doreşte o implicare activă a legislativului şi executivului în profesionalizarea administraţiei publice – atît la nivel central, cît şi teritorial. Acest pas trebuie realizat cât mai rapid într-o Românie care nu îşi mai permite amânări în acest domeniu, prin reformarea reală a corpului funcţionarilor publici, un sistem corect şi stimulant de salarizare şi de recompensare a performaţei, precum şi prin investiţii în tehnică de lucru menită în a uşura relaţia cetăţeanului cu administraţia.

Cred că debirocratizarea şi transparentizarea administraţiei publice prin reducerea poverii administrative asupra contribuabililor, cît şi prin accelerarea informatizării sistemului, stabilirea unor standarde de cost în administraţie în vederea creşterii calităţii serviciilor publice oferite populaţiei sunt măsuri de maximă necesitate, de aceea, dacă voi ajunge în Parlament, voi susţine activ aceste principii, alături de colegii mei din PNL. În programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal este inclusă demararea procesului de reformă administrativ-teritorială, astfel încît, la orizontul anului 2020, în România fragmentarea teritorială şi socială să fie cît mai redusă. De asemenea, PNL propune deschiderea cadrului finanţării locale către structurile asociative şi introducerea unei componente a bugetului local elaborată pe proiecte în vederea acoperirii unor servicii locale deficitare“, a declarat preşedintele PNL Roman – Laurenţiu Dan Leoreanu.

 

* acest articol este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.