Dosar penal din cauza petardelor

de | 04/12/2016 | Actualitate, Rural

Un tânăr din Siliștea, comuna Români, s-a ales cu dosar penal pentru că a folosit pocnitori în afara perioadei prevăzute de lege. S-a întâmplat în prima zi a lunii decembrie, când oamenii legii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au depistat în flagrant, pe drumul sătesc din satul Siliștea, pe tânărul care folosea petarde. Asupra acestuia polițiștii au mai identificat 122 de bucăți de petarde ambalate în doua cutii, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate pentru a se stabili proveniența articolelor pirotehnice și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Reamintim faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Petardele fac parte din categoria produselor pirotehnice interzise la deținere și utilizare de către persoanele neautorizate. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă. În această perioadă a anului, polițiștii nemțeni acţionează pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice”, se arată într-un comunicat al Poliției Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.