Aparatul de radiologie de la Spital funcționează

de | 06/12/2016 | Local, Sănătate

Autoritățile locale au pus în funcțiune aparatul de radiologie al Spitalului Municipal de Urgență (SMU) Roman, aparat care a fost livrat de mai multe luni unității spitalicești și care a fost motiv de contre politice între Primărie și Consiliul Județean. Punerea în funcțiune a acestui aparat s-a făcut în prezența autorităților locale.

Este unul dintre cele mai performante aparate de radiologie existente pe piaţă la ora actuală , aparat care ne permite să efectuăm o gamă largă de investigaţii imagistice, de la radiografiile simple la cele mai complicate examene gastroduodenale, endoscopii, radiografii venoase, un aparat care are nenumărate avantaje comparativ cu aparatele vechi în sensul că vorbim de o doză de iradiere foarte mică; aşadar, pentru pacienţii care vin la unitatea de primire urgenţe cu politraume, cu accidente rutiere şi care necesită investigaţii imagistice multiple, doza cumulată de iradiere este foarte mică. Vorbim de o caliate ireproșabilă a imaginii, avem o unitate unde putem procesa și optimiza imaginea, în așa fel încât să ne apropiem de cel mai fine detalii și să obținem o imagine radiologică cât mai corectă, în așa fel încât să avem un diagnostic cât mai corect”, a declarat dr. Mihaela Banu, șeful Secției de radiologie a SMU Roman.

La Spitalul Roman se efectuează, zilnic, sute de radiografii. Noua tehnică reduce iradierea cu 80% față de ceea ce se folosește acum la unitatea spitalicească. Autoritățile locale au recunoscut că nu a plătit, încă, integral, acest aparat și că așteaptă rectificarea bugetară de la Consiliul Județean de după  alegeri. Conducerea Spitalului a precizat că acest aparat a fost pus în funcțiune acum pentru că la această dată există toate avizele și autorizările.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.