Moș Nicolae a poposit la “Romanița”

86

Copiii din cadrul Centrului Romanița au primit, marți, vizita lui Moș Nicolae și a ajutoarelor sale. Pe lângă surprizele pregătite de angajații centrului, la Romanița au fost și alte bucurii neașteptate. Marți după-amiază, mai mulți tineri inimoși au bătut în poarta Centrului, cu brațele pline de cadouri.

”Suntem grup-filială din Roman a Asociației Tineretului Ortodox Român. Suntem 20 de tineri, ne organizăm și încercăm să facem cunoscută această mișcare și încercăm să ajutăm cât mai mult, prin proiecte caritabile, prin diferite activități să îi atragem pe tineri din cotidian și să îi implicăm în altfel de activități, care să le placă. Pentru a aduce dulciuri și jucării acestor copii am făcut o acțiune caritabilă la biserica ”Sfinții Voievozi”. Am construit omuleți de zăpadă și alte figurine din origami, pe care le-am vândut acolo, cu sprijinul părintelui Valentin Băltoi, iar cu banii obținuți am cumpărat daruri copiilor”, a spus Andrei-Răzvan Drăgușanu, reprezentant al Asociației Tinerilor Ortodocși din România.

Sunt niște tineri frumoși, luminoși, cu intenții bune, care au venit să cunoască copiii noștri, copii care au nevoie de socializare, să simtă căldura altor copii mai mari. Iar bucuria a fost imensă. La ei a venit Moș Nicolae aseară cu dulciuri, fructe, azi a venit cu niște jucării, iar acum s-au bucurat de vizita acestor tineri de la Asociația Tinerilor Ortodocși din România. Este o acțiune lăudabilă și noi așteptăm din partea tuturor să vină cu asemenea activități”, a precizat Dorin Tăbăcariu, directorul Centrului Romanița.

Moș Nicolae a fost prezent și în alte centre din județ.

Ziua de luni, 5 decembrie, a început cu activități organizate de CRRZCD (Centrul de Recuperare și Reabilitare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități) pentru micii beneficiari din comunitate care fac aici gratuit de terapii specifice. Angajații centrului au pus în scenă povestea <Punguța cu doi bani> sub formă de teatru de marionete iar replicile hazlii și talentul păpușarilor a stârnit hohote de râs printre micii spectatori. Ulterior, aceștia au fost invitați în atelierul de creație al centrului pentru a desena sau picta după care, la final, părinți și copii au ascultat câteva colinde emoționante. Petrecere a fost și în cadrul Centrului Rezidențial pentru Recuperarea și Reabilitarea Copilului cu Dizabilități, care este casă pentru 50 de copii și adolescenți cu probleme. Aceștia, cu ajutorul unor voluntari devotați și sufletiști, au reușit să pregătească un mic spectacol, cu poezii și cântece de iarnă, ceeea ce pentru ei a reprezentat o performanță extraordinară. La final, au fost răsplătiți cu aplauze iar ziua s-a terminat pentru toți cu muzică, dans și multe dulciuri”, au transmis reprezentanții Direcției Generale pentru Protecția Copilului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult