Dezvoltarea turismului, o șansă de creștere economică

de | 07/12/2016 | Județean, Politică

Partidul Național Liberal are ca prioritate încurajarea turismului prin politici publice și asta pentru că acest segment poate fi o direcție de creștere economică sustenabilă. Creșterea de 15% a turismului intern în anul 2016 demonstrează potențialul pe care îl are turismul în dinamica economiei naționale. Județul Neamț are un potențial de dezvoltare în această zonă, dar problemele cu care se confruntă întreg sistemul nu ocolesc Neamțul.

Principala problemă a turismului nemțean este lipsa infrastructurii generale, în special drumurile de acces spre județ și apoi spre obiectivele turistice. De aceea, ne bucură faptul că Dacian Cioloş a anunţat începerea investiţiei la autostrada Unirii: Tg. Mureș – Iași – Ungheni, care leagă Moldova de Ardeal, dând o șansă reală la dezvoltare regiunii. În proiectul de guvernare al PNL este cuprinsă și autostrada Moldova: București – Ploiești – Buzău – Focșani – Albița care leagă Moldova de Muntenia pentru a atenua dezechilibrul major de dezvoltare dintre cele două regiuni istorice”, susține Mugur Cozmanciuc, candidat PNL pentru Camera Deputaților

Industria ospitalității se confruntă cu o criză de resursă umană, operatorii economici reușesc cu greu să găsească personal calificat.

„Lipsa forței de muncă periclitează dezvoltarea unei ramuri economice care poate deveni unul dintre pilonii de dezvoltare ai unei economii bazate cu precădere pe servicii, de aceea este datoria noastră să găsim soluții și să le aplicăm imediat pentru ca acestea să-şi poată produce efectul. PNL își dorește creşterea numărului de absolvenţi de şcoli profesionale, cu calificări reale şi adaptate la cerinţele pieței muncii prin redeschiderea liceelor profesionale la standarde moderne în parteneriat cu mediul economic, oferirea de facilităţi fiscale investitorilor care doresc să facă parteneriate cu şcolile profesionale. Asta rezolvă o parte a problemei, aceea a personalului calificat, pentru că din păcate, persoanele fără un loc de muncă preferă să trăiască din șomaj și din ajutoare sociale sau alocațiile copiilor decât să muncească și asta pentru că toate guvernările PSD au făcut în așa fel încât să controleze o Românie blocată și aservită statului, NU o Românie liberă, cu cetățeni care să-și facă un rost prin propria muncă. PNL susține munca și inițiativa, de aceea ne dorim o legislație corecta care să fie atractivă atât pentru angajat cât și pentru angajator și mă refer aici atât la cota unitară, cât și la elaborarea unor facilități pentru muncă sezonieră. Iată că, la Roman se văd deja roadele unei politici coerente de dezvoltare a mediului de afaceri și implicit creșterea numărului  locurilor de muncă.”, susține Laurențiu Leoreanu, candidat PNL pentru Camera Deputaților

Turismul din Neamț trebuie gândit ca parte componentă a turismului din Moldova și a parte a brandului românesc.

„Succesul în turism ține și de capacitatea fiecărui operator, autoritate locală, minister, organizație de a se vinde prin imagini și povești. Și cum în unire stă puterea, promovarea ar fi mai bună şi mai eficientă dacă ar fi făcută într-un singur glas. Mai mult decât atât, turiștii nu mai vor să cumpere doar cazare, ei își doresc un produs turistic, iar județul Neamț este extrem de ofertant în acest sens. Astfel avem posibilitatea de a dezvolta produse turistice pentru turismul montan, pentru turismul de aventură și pentru turismul cultural. De asemenea, printr-o strategie unitară putem crește segmentul turismului de business. Dar pentru aceasta avem nevoie de o comunicare mult mai bună între sectorul public și privat, între administrația locală și centrală, iar PNL crede într-o comunicare între decidenți transparentă și mult simplificată”, spune Bogdan Țifui, candidat PNL pentru Camera Deputaților.

  • acest articol este un advertorial

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.