Colindători de seamă la Cotu Vameș (video)

Luni seară, în ziua în care credincioșii ortodocși l-au sărbătorit pe Sfântul Spiridon, la biserica nouă din satul Cotu-Vameș, comuna Horia, a avut loc un concert de colinde. Spectatorii au ascultat, mai întâi, cum au colindat copiii Școlii ”Otilia Cazimir” din localitate, apoi i-au aplaudat pe elevii din cadrul Seminarului Ortodox ”Sf. Gheorghe” din Roman.

Au fost piese specifice acestei perioade în care așteptăm cu nerăbdare Nașterea Domnului. Au fost cântări deosebite, un colind scris în închisoare de Radu Gyr, un poet care a fost deținut politic al regimului comunist. Dorim ca din acest spectacol de colinde să facem o tradiție aici, în biserica noastră și, în fiecare an, pe data de 7 decembrie, zi în care o sărbătorim pe Sfânta Filoteea, să organizăm concert de colinde pentru toți enoriașii”, a afirmat preotul Sânică Palade, parohul Bisericii ”Buna Vestire” din satul Cotu-Vameș.

Spectatorii care au venit la concertul de colinde de luni seară au putut admira, în pridvorul bisericii, și o expoziție cu lucrări specifice sărbătorilor de iarnă, realizată de elevii și învățătoarele claselor primare din cadrul Școlii Gimnaziale ”Otilia Cazimir”.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.