Primarul Leoreanu face denunț la DNA

de | 14/12/2016 | Administrație, Județean, Local, Politică

Primarul municipiului Roman a anunțat că va face plângere la DNA împotriva conducerii Consiliul Județean (CJ) Neamț pentru comitarea infracțiunii de abuz în serviciu. Motivul este o alocare de doar 2.000 de lei pe care municipiul Roman a primit-o în urma ședinței de marți, 13 decembrie. După rectificarea bugetară adoptată de legislativul județean în ședința de marți, câteva unități administrativ-teritoriale au primit sume cuprinse între 0 și 3.000 de lei. Reprezentanții PNL spun că astfel de sume au fost alocate în localități în care PNL a avut un scor bun la alegerile din 11 decembrie. Pe lângă alocarea de 2000 de lei pentru municipiul Roman au mai fost date exemple de alocări către Cordun – 0 lei, Moldoveni – 2.000 de lei sau Tămășeni – 3.000 de lei.

Noi nu vom mai cere explicații CJ, vom cere direct instituțiilor. N-am semnat în viața mea o reclamație, n-am făcut nimănui nicio reclamație în viața mea. De data asta voi semna denunț către DNA. Cu mâna asta. Pentru că nu-i pentru mine, e pentru Roman și romașcani. Și acesta-i respectul de care se bucură romașcanii după ce au votat PSD. Asta primiți. Asta ați dat, asta ați luat”, a declarat Laurențiu Leoreanu.

Acesta acuză conducerea CJ Neamț, mai exact pe președintele Ionel Arsene, de abuz în serviciu și acordarea discreționară a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale. Plângerea la DNA urmează a fi depusă zilele următoare, pentru că mai este nevoie de un punct de vedere al experților pe această chestiune.

Primarul Leoreanu a adăugat că este, în continuare, deschis la dialog și că va răspunde unei invitații la colaborare din partea președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene. Purtătorul de cuvînt al Consiliului Județean a fost contactat pentru un punct de vedere dar, până la ora difuzării acestei știri, nu a oferit niciun răspuns.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

2 Comentarii

  1. unumic

    @duralex, pe cât ești de *****, ești și ******… Chiar dacă ești PSD-ist convins încă nu-ți dai seama că acțiunile PSD-ului te afectează și pe tine? Ești plecat din țară, nu-i nimic! Îți afectează familia, rudele, prietenii, etc., dacă nu pe tine.

    Comentariu moderat

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.