Demisie la ALDE Neamț: Alexandru Mihai nu mai este copreședinte

de | 20/12/2016 | Justiție, Politică

Copreședintele ALDE Neamț, consilierul județean Alexandru Mihai, a demisionat din funcția deținută în cadrul partidului, la câteva zile după ce alți reprezentați ai ALDE l-au acuzat că a jucat, în timpul campaniei electorale pentru alegerile generale, împotriva propriei echipe politice. Un episod culminant a fost la final de campanie electorală, atunci când Alexandru Mihai a sunat la numărul de urgențăă 112 pentru că afișele sale (Alexandru Mihai a candidat pentru Senatul României) au fost acoperite de alți membri ai ALDE Neamț cu afișe ale lui Daniel Chițoiu (cel care a candidat pentru Camera Deputaților).

Nu știam că a face politică înseamnă să te lupți în intrigi în interiorul partidului.  Vreau să fac o politică curată, nu bazată pe intrigi. Matematica n-a funcționat nici după rezultatele de la locale, nici după parlamentare. E mai simplu pt unii să nu facă nimic, să se ocupe doar de intrigi ca să vină apoi la masa pusă. Se spune că în familie nu-ți alegi rudele. Tot așa nici în politică nu îți alegi partenerii. După fuziunea PC-PLR, am avut alături de mine și o serie de oameni cu care nu am împărtășit aceleași principii și valori. Am rămas pt că dorința mea a fost aceea de a schimba lucrurile în politica românească și de a veni cu un suflu nou. Am crezut că pricipiile corecte, bunul simț și educația vor învinge.

Am solicitat public să se facă o analiză pertinentă a alegerilor de la Neamț, analiză din care partidul să iasă întărit pt viitor. Deși nu am fost parte a managementului campaniei de la Neamț, vreau să dau un semnal către conducerea centrală și județeană a ALDE și consider un gest de onoare demisia mea din funcția de copreședinte ALDE Neamț. Am convingerea că acest lucru ar trebui să-l facem toți membrii Biroului Județean Neamț, urmând ca după o analiză pertinentă toți cei care vor dori funcții de conducere în ALDE să acceadă la funcții prin organizarea de alegeri statutare și legitime. Cu siguranță cei din conducerea ALDE România ar trebui să găsească o soluție optimă pt asigurarea interimatului până la momentul alegerilor interne”, spune Alexandru Mihai, printr-un comunicat remis presei din județ.

La Neamț, ALDE nu a obținut niciun post de parlamentar. La Camera Deputaților, partidul lui Tăriceanu a obținut 7.904 voturi, iar la Senat, 8.690 voturi.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.