Moș Crăciun a venit la copiii din comuna Horia

de | 20/12/2016 | Administrație, Rural

Copiii din comuna Horia au fost vizitați de ajutoarele lui Moș Crăciun cu câteva zile în avans. Spiridușii Moșului au fost reprezentanții administrației publice locale, care au alocat fonduri din bugetul comunei pentru a oferi un cadou fiecărui copil de grădiniță sau școală generală. Cel care a venit să împartă darurile a fost chiar primarul comunei. Actualul șef al administrației locale continuă o tradiție de mai mulți ani.

Continuăm tradiția sărbătorilor de Crăciun și premiem elevii școlii gimnaziale. Azi, elevii Școlii Gimnaziale Otilia Cazimir și mâine avem premierea copiilor de la Școala Carmen Sylva Horia. Le-am pregătit, ca în fiecare an, un pachețel cu dulciuri, copiii au pregătit și ei un spectacol de datini și obiceiuri, colinde, pentru a întâmpina sărbătorile Crăciunului așa cum se cuvine”, a afirmat Cristian Baciu, primarul comunei Horia.

Terminăm activitatea la școală vineri, săptămâna aceasta, și au început deja pregătirile pentru primirea lui Moș Crăciun și ne pregătim de sărbătorile frumoase care urmează. Astăzi, copiii noștri au un program artistic specific sărbătorilor de iarnă, cu ocazia primirii, din partea CL, a darurilor de Moș Crăciun, care s-a înrădăcinat aici, la noi, în comună, de ani buni, de sărbători, copiii primesc daruri de Moș Crăciun”, a precizat Maria Palade, directorul Școlii Gimnaziale ”Otilia Cazimir”.

Pentru aceste daruri acordate copiilor, efortul financiar al bugetului local al comunei Horia a fost de aproximativ 20.000 de lei. Sunt oferite, în total, 630 de daruri, atât preșcolarilor și elevilor, cât și cadrelor didactice din comună.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.