Horă moldovenească la Horia

de | 21/12/2016 | Administrație, Rural

Locuitorii comunei Horia sunt invitați la horă de reprezentanții administrației publice locale. Este un eveniment organizat în a doua zi de Crăciun, prin care se dorește reînnoirea unor tradiții pe care acum bătrânii le povestesc nepoților. Primarul comunei vrea ca, prin această manifestare, poveștile pe care le-a auzit de la părinții și bunicii lui să prindă, din nou, viață, iar gospodarii satului să se adune iarăși, ca pe vremuri, la horă.

Ne-am gândit ca, începând cu acest an, în a doua zi de Crăciun, în data de 26 decembrie, începând cu orele 14.00, la căminul cultural din Horia să pregătim o horă moldovenească. Așa era obieciul mai demult: de sărbători, la căminul cultural din Horia se organiza o horă. Cu acest prilej ne-am gândit să premiem cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Tot atunci vom premia cetele de colindători, de dansatori și care duc mai departe obiceiuri de Crăciun și de Anul Nou. În încheiere vom încinge o horă a satului, cu muzică populară și bună dispoziție. Pe această cale doresc să invit toți cetățenii din comuna Horia să fie alături de noi la acest eveniment frumos. Și nu numai cetățenii comunei, ci și fiii comunei, care acum locuiesc în altă parte, dar care se întorc de sărbători acasă”, a afirmat Cristian Baciu, primarul comunei Horia.

Printre invitații care îi vor încânta pe locuitorii comunei Horia se numără ansamblul Dragomirești și cântărețul de muzică populară Ștefan Enășel. Conducerea Primăriei promite și alte surprize frumoase, care vor fi dezvăluite doar în timpul evenimentului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.