Foto: Zeci de urători în oraș. Festivalul de Datini, „sabotat” de E.ON

de | 29/12/2016 | Actualitate, Local

A VII-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri ”Roman Metropolitan” nu a decurs fără cusur, așa cum și-ar fi dorit autoritățile. După ce au defilat prin oraș, grupurile de urători s-au întors în Piața Roman-Mușat. Pe scenă au urcat primarii comunelor care au trimis reprezentanți la acest festival și au transmis, fiecare, urările lor celor prezenți la eveniment, după care a fost rândul Ansamblului ”Lunca Moldovei” din Gherăești să colinde, să ure și să îi încânte pe spectatori.

inroman.ro Festivalul de Datini si Obiceiuri 2016 8465 primari pe scena

Membrii ansamblului nu au mai apucat să termine programul pregătit și să predea ștafeta Ansamblului Dragomirești din comuna Horia, pentru că s-a întrerupt furnizarea de energie electrică. Pauza neprogramată a durat aproximativ 40 de minute, timp în care reprezentanții Primăriei au cerut echipelor E.ON să conecteze echipamentele la un alt transformator. Pentru locuitorii din zonă, dar și pentru agenții economici, furnizarea energiei electrice s-a reluat, însă, aproape la două ore distanță de la momentul întreruperii.

După ce problema alimentării cu energie electrică a fost rezolvată, pe scena din Piața Roman-Vodă s-a reluat programul artistic.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.