Foto: Zeci de urători în oraș. Festivalul de Datini, “sabotat” de E.ON

43

A VII-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri ”Roman Metropolitan” nu a decurs fără cusur, așa cum și-ar fi dorit autoritățile. După ce au defilat prin oraș, grupurile de urători s-au întors în Piața Roman-Mușat. Pe scenă au urcat primarii comunelor care au trimis reprezentanți la acest festival și au transmis, fiecare, urările lor celor prezenți la eveniment, după care a fost rândul Ansamblului ”Lunca Moldovei” din Gherăești să colinde, să ure și să îi încânte pe spectatori.

Membrii ansamblului nu au mai apucat să termine programul pregătit și să predea ștafeta Ansamblului Dragomirești din comuna Horia, pentru că s-a întrerupt furnizarea de energie electrică. Pauza neprogramată a durat aproximativ 40 de minute, timp în care reprezentanții Primăriei au cerut echipelor E.ON să conecteze echipamentele la un alt transformator. Pentru locuitorii din zonă, dar și pentru agenții economici, furnizarea energiei electrice s-a reluat, însă, aproape la două ore distanță de la momentul întreruperii.

După ce problema alimentării cu energie electrică a fost rezolvată, pe scena din Piața Roman-Vodă s-a reluat programul artistic.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.