Jandarmii nemțeni, profesori pentru opt elevi

de | 04/01/2017 | Județean

Începând de luni, 3 ianuarie, timp de șase săptămâni, opt elevi aflaţi în ultimul an de studiu la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, vor desfăşura în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ.

Mihaela David, Alexandru Drăguşanu, Vasile-Robert Iftode, Vlăduţ-Elisei Motfolea, Ciprian Vîrvea, Ciprian-Ştefan Covaşă, Alexandru-Narcis Robu şi Cîtea Remus Florin sunt elevii jandarmi care au fost repartizaţi în subunităţile de pază şi protecţie instituţională din Piatra Neamţ, Roman şi Târgu-Neamţ, pentru a pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, urmând ca la terminarea stagiului să fie evaluaţi în funcţie de activitatea desfăşurată şi rezultatele obţinute.

Elevii vor fi planificaţi în misiuni specifice unde vor fi însoţiţi şi îndrumaţi tot timpul de tutori-jandarmi cu experienţă în activitatea profesională care îi vor ajuta pe tinerii jandarmi să-şi aprofundeze cunoştinţele teoretice prevăzute de actele normative cu incidenţă în domeniul pazei şi protecţiei instituţionale. Elevii au mai fost în practică la Jandarmeria Neamţ, iar la sfârşitul acestui an şcolar vor deveni subofiţeri jandarmi şi vor primi gradul profesional de sergent major.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.