Primarul interimar vrea dezbateri publice

de | 04/01/2017 | Administrație, Local

Noul conducător al Primăriei municipiului Roman este Lucian Micu. Acesta are calitatea de primar interimar și va conduce administrația locală până când se vor desfășura alegeri anticipate. Prefectura Neamț a constatat, pe data de 3 ianuarie, încetarea de drept a mandatului primarului municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, care acum este deputat de Neamț din partea PNL.

Primarul interimar a început activitatea și are în plan organizarea unor dezbateri publice pentru deciziile importante. Prima dezbatere publică va avea ca temă bugetul municipiului.

Ieri am avut prima ședință operativă în noua formulă de conducere la Primăria municipiului Roman. Cred eu că la prima ședință ordinară din această lună, Consiliul Local va desemna unul dintre reprezentanții săi pentru a ocupa postul de viceprimar. E nevoie la nivelul municipiului Roman și de un viceprimar, întrucât sunt foarte multe activități care trebuie desfășurate în perioada următoare. În rest, ca principiu, nu vom avea sincope absolut deloc în activitatea din primărie. Și asta, datorită faptului că știm cu toții ce avem de făcut. Deja, în ședința operativă de ieri am stabilit câteva direcții generale de lucru, urmând ca de pe 9 ianuarie să intrăm efectiv în implementarea tuturor programelor și proiectelor pe care ni le-am propus și vom începe inclusiv o serie de dezbateri publice în ceea ce privește bugetul pentru anul 2017”, a afirmat Lucian Micu.

Din echipa fostului primar Laurențiu Leoreanu au plecat doi consilieri: Constantin Cudalb, care a fost purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Roman, și Mihai Plaii, care a fost director economic și, în ultima perioadă, consilier personal al primarului Leoreanu pe probleme economice. Primarul interimar va aduce înlocuitor doar unuia dintre cei doi consilieri: este vorba de postul de purtător de cuvânt care, cel mai probabil, va fi scos la concurs. Consilierii personali ai unui primar reprezintă personal contractual și au un mandat pe o durată limitată, de regulă, până când se termină mandatul demnitarului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.