A murit de frig

de | 09/01/2017 | Actualitate, Local

Un bărbat de 49 de ani a decedat la Spitalul Municipal de Urgență (SMU) Roman, după ce încercările medicilor de a-l păstra în viață au fost fără succes. Pacientul a ajuns la unitatea spitalicească sâmbătă, 7 ianuarie, în hipotermie. Acesta ar fi primul caz de hipotermie care a ajuns la SMU Roman în această iarnă.

A fost adus în Centrul de primiri Urgențe în stop cardio-respirator, manevrele de resuscitare au început din momentul transportului cu ambulanța, temperatura era de 25 de grade Celsius și, în ciuda tuturor eforturilor care s-au făcut – și menționez aici că a fost solicitat un medic de urgență de la domiciliu, tocmai pentru a susține această activitate – s-a încercat resuscitare și reîncălzire și restabilire a temperaturii corpului pacientului dar, din păcate, pacientul a fost declarat decedat, după mai bine de o oră de manevre”, a afirmat dr. Oana Onu, director medical al SMU Roman.

Din cauza codului portocaliu de ger, la SMU Roman se iau, în aceste zile, măsuri aparte.

Această perioadă este destul de solicitantă. Am primit o adresă de la Direcția de Sănătate Publică Neamț care ne recomandă care pe această perioadă să prelungim intervalul de internare a pacienților în spital, să nu externăm pacienții, mai ales cei care sunt din localitățile cu probleme, aflate la distanță de municipiul Roman, la care traficul este îngreunat. Am pus la dispoziție mai multe paturi pentru pacienții din zonele cu probleme. Pe secția de chirurgie sunt cazați trei pacienți, cazuri sociale: un bărbat de 68 de ani din Dulcești, un pacient de 58 de ani din Roman și o pacientă de 64 de ani din Trifești”, a precizat dr. Oana Onu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.