Pază de 1.000.000 de lei la ApaServ

de | 18/01/2017 | Județean, Util

Compania județeană ApaServ va plăti, în următorii doi ani, aproape 1.000.000 de lei fără TVA pentru servicii de pază, monitorizare și intervenție rapidă la evenimente. Conform cerințelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, ApaServ cere de la furnizorul de servicii de pază să asigure paza cu personal calificat pentru sediul administrativ din Piatra-Neamț, pentru sectorul transport din Piatra-Neamț, pentru stația de epurare a apelor uzate, captarea Pildești-Roman și stația de epurare a apelor uzate Roman. Este vorba, în total, de șase posturi care să fie păzite de agenți de pază, cele șase posturi urmând a fi ocupate de mai mulți angajați, întrucânt unele puncte trebuie păzite 24 de ore din 24. În cele 24 de luni, cele șase posturi vor însuma 80.927 de ore de muncă.

În caietul de sarcini s-a mai solicitat monitorizarea și intervenția rapidă la evenimente pentru 42 de obiective, cum ar fi: stații de pompare, stații de captare, rezervoare, caserii. Toate cele 42 de obiective sunt dotate cu sisteme de alarmă antiefracție funcționale la data semnării contractului. În următoarele 24 de luni, compania are în vedere să monteze sisteme de alarmă la alte 40 de obiective.

Contractul de pază a fost dorit de trei firme și a fost câștigat, pe baza celui mai bun raport calitate – preț, de SC Valahia Security Services SRL București, pentru suma totală de 986.538,75 de lei fără TVA. Adică o oră de activitate va fi plătită cu 12 lei. Începând de la 1 februarie, salariul minim pe economie va fi de 1450 lei brut, iar cheltuiala totală a angajatorului per angajat pe lună va fi de 1783 lei, astfel că ora de lucru va fi de aproximativ 11 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.