Peste 40 de milioane de euro, bani europeni, pentru IMM-uri. Proiectele se depun până pe 27 aprilie

de | 25/01/2017 | Județean, Util

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene a prelungit, până la 27 aprilie, ora 12:00, termenul de depunere a proiectelor în cadrul Apelului nr. POR 2016/2/2.1.A-Microîntreprinderi, Axa prioritară 2- Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii.

În regiunea Nord-Est, alocarea financiară disponibilă în cadrul acestui apel de proiecte este de 40,99 milioane euro. Pentru acest apel de proiecte pot solicita finanțare societățile comerciale și cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, au mai mult de un an de activitate și profit din exploatare înregistrat in anul 2015 și care investesc în mediul urban. Pot primi finanțare investițiile sau activitățile care se referă la construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor, la dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile solicitate trebuie să respecte normele de acordare a ajutorului de minimis: valoarea maximă a ajutorului de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice, din fonduri publice, pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi (ultimii doi ani fiscali înainte de data depunerii cererii de finanţare şi anul curent depunerii cererii de finanţare) este de 200.000 de euro, echivalent în lei. Finanțarea nerambursabilă solicitată se poate situa la cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

vasile asandei

Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est

“Ne bucură această decizie a Autorității de Management, cu atât mai mult cu cât există un apetit crescut pentru aceste finanțări, dar procesul de pregătire a cererilor de finanțare în contextul unor modificări legislative ce privesc fiscalitatea și lucrul cu platforma informatică MySMIS reclama multă atenție și răbdare. Ne dorim ca microîntreprinderile să propună proiecte de calitate, inovative și care să aducă plusvaloare comunității, a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.