Sute de nemțeni implicați în voluntariat

de | 29/01/2017 | Județean, Social

Sute de nemțeni au fost implicați, în 2016, în acțiuni de voluntariat. O statistică a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilui (DGASPC) arată că, doar în raport cu instituția amintită, peste 200 de persoane au desfășurat activități benevole, oferind un sprijin celor în nevoie.

Datele centralizate de Serviciul Resurse Umane din cadrul DGASPC Neamț arată că în 2016 s-au înregistrat 247 de contracte active de voluntariat, (unele reprezentând o continuare din 2015, altele prelungindu-se și în 2017). Majoritatea solicitanților sunt liceeni Pe lângă adolescenți există și voluntari cadre didactice sau pensionari care aleg să ofere din timpul și din experiența lor în favoarea copiilor, cel mai adesea oferindu-le meditații sau ajutor la lecții. Un statut aparte au voluntarii care aleg să lucreze cu copiii cu dizabilități din centrele DGASPC. Pe lângă sutele de voluntari, există zeci de ONG-uri care s-au pus în slujba copiilor, oferindu-le după posibilități alimente, excursii, tabere, cadouri de sărbători sau burse pentru continuarea studiilor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.