Improvizațiile electrice duc la tragedii

de | 31/01/2017 | Actualitate, Județean

Intervenţiile neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice la liniile aeriene şi cablurile subterane, în tablouri electrice, staţii şi posturi de transformare reprezintă un real pericol pentru cei implicaţi în astfel de acţiuni, putând avea totodată impact direct atât asupra persoanelor aflate în vecinătate, cât şi a consumatorilor, prin întreruperea furnizării energiei electrice. Delgaz Grid atrage atenția asupra efectelor nedorite ale intervențiilor neautorizate, efecte care însemnaă, în unele cazuri, adevărate tragedii.

În urma unor acţiuni intenţionate, fără a conştientiza riscul intervenţiei în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice, în 2016 s-au înregistrat în Moldova patru accidente grave. Din nefericire, aceste incidente s-au soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor trei, printre care şi un copil. Manipularea unor obiecte metalice în vecinătatea reţelei, atingerea unor conductoare aflate sub tensiune şi tentativa unei persoane neautorizate de a interveni în reţea reprezintă cauzele acestor tragice evenimente. Este de remarcat scăderea numărului unor astfel de incidente comparativ cu anii 2015 şi 2014. Astfel, în 2014 s-au produs şapte incidente soldate cu rănirea a cinci persoane şi decesul a două, iar în anul următor 10 incidente au dus la rănirea a opt persoane şi decesul a două”, se arată îtr-un comunicat al Delgaz Grid.

Chiar dacă datele statistice indică o scădere a numărului de incidente, însuşirea şi respectarea regulilor de siguranţă de către noi toţi este absolut obligatorie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.