Educație cu fructele pe bancă

de | 01/02/2017 | Educație, Local

Copiii clasei pregătitoare din cadrul Școlii de Artă ”Sergiu Celibidache” învață despre beneficiile fructelor în mod aplicat. Aceștia au, în fiecare zi, alt fruct pe care îl studiază. Finanțarea acestui proiect vine de la o asociație din București. Banane, smochine, kiwi, pomelo sau mere. Toate aceste fructe sunt frumos așezate în coșuri sau pe farfurii, iar copiii ascultă, în fiecare zi, despre beneficiile unuia dintre fructe. După ce dezbat informațiile, elevii trec și la cea mai plăcută parte a lecției: degustatul.

Acest proiect l-am avut anul tecut la școala unde am fost titular. În toamnă m-am transferat și am continuat programul la școala noastră, Sergiu Celibidache, la clasa pregătitoare. Am avut multe discuții cu elevii despre alimentație sănătoasă, despre fructele și legumele care ar trebui să nu ne lipsească zilnic, pentru că ele conțin acele vitamine care ne ajută la dezvoltare. O asociație de la București, Beacuse We Care, ne-a sprijinit de fiecare dată. De acolo ni se trimit banii necesari pentru fructe; noi mergem, cumpărăm fructe pentru o perioadă de cinci zile, așa cum e cazul și, în fiecare zi, copiii iau cunoștință cu un fruct, discutăm câte ceva despre el, apoi îl degustăm. Este un proiect care ne vine foarte bine”, a afirmat Magdalena Cozma, învățătoare la clasa pregătitoare în cadrul Școlii de Artă ”Sergiu Celibidache”.

Pentru conducerea școlii, proiectul reprezintă o noutate și un model de urmat. ”Eu mă bucur foarte mult pentru proiectul pe care l-a adus colega noastră în această școală, este a doua oară când se întâmplă și știți cum se spune, omul sfințește locul. Cei interesați își pot stabili parteneriate și contracte cu partenerii externi, care să-i susțină. Pentru că în urma contractului și a parteneriatului încheiat de doamna învățătoare Magda Cozma, a obținut această sponsorizare care este o mare bucurie pentru copii și am putea spune că este un câștig privind educația în ceea ce privește alimentația sănătoasă, că nu-i vorba doar de a oferi copiilor niște cadouri, este vorba de a învăța să mănânce sănătos”, a precizat Ecaterina Popa, director adjunct al Școlii de Artă ”Sergiu Celibidache”.

Asociația Because We Care a fost înființată în 2011 la București și are ca obiectiv facilitarea accesului la educație a copiilor cu posibilități materiale reduse, dar și susținerea modernizării actului educațional prin proiecte de genul celui derulat la Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.