Cupa de șah ”Fulg de nea”

de | 02/02/2017 | Educație, Local

Elevii care iubesc sportul minții pot să-și testeze priceperea la șah participând la un turneu ce va avea loc sâmbătă, la Școala ”Vasile Alecsandri” din Roman. Sunt două categorii și participanți din tot județul. Elevii care vor să se înscrie în competiție trebuie să meargă la școala organizatoare și să ia legătura cu profesorul Cătălin Artene. Patricipanții trebuie să aibă asupra lor carnetul de elev vizat, certificatul de naștere și tabla de șah.

Școala Gimnazială Vasile Alecsandri organizează, în data de 4 februarie, cupa de șaf ”Fulg de nea”. Este în cadrul unui proiect educațional ”Regi și pioni”, se încadrează în acel proiect și se va desfășura sâmbătă, pe două categorii de vârstă: clasele I-IV și clasele V – VIII, primar și gimnazial. Vor participa elevi din județul Neamț: din Piatra-Neamț, de la Palatul Copiilor, din Roman și școlile din zonă. Se mai pot înscrie copii la acest turneu, până sâmbătă, la ora 9.00. Vor fi cupe, medalii, diplome de participare pentru copii”, a afirmat profesorul Cătălin Artene, organizatorul evenimentului.

Evenimentul de sâmbătă nu este singular, proiectul mai având și alte manifestări similare, ce vor fi realizate în lunile martie și iunie. Cei care vor să învețe să joace șah pot merge la Clubul Copiilor. La școala   ”Vasile Alecsandri” șahul există ca materie opțională.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.