Memorial „Cezar Labău Ișan”

de | 07/02/2017 | Educație, Local

În memoria șahistului romașcan, Cezar Labău Ișan, care a fost condus pe ultimul drum în urmă cu câteva zile, se va organiza prima ediție a Memorialului care îi poartă numele. Competiția de șah profesor la Clubul Copiilor din Roman, acolo unde regretatul șahist a fost profesor, și va avea patru secțiuni.

Cezar Labău Ișan a fost unul dintre promotorii șahului juvenil romașcan, fiind profesor de șah la Clubul Copiilor din Roman în perioada 1985 – 2001. Comunitatea șahistă din Roman va omagia memoria acesui important șahist prin organizarea Memorialului Cezar Labău Ișan, prima ediție, pe data de 18 februarie la Clubul Copiilor din Roman, instituție care este și organizatoare. Competia va fi organizată pe patru secțiuni: copii sub 10 ani, copii între 10 -14 ani, copii între 14 -18 ani și, pentru prima dată după mai mulți ani în Roman, o secțiune de seniori și tineret, dar și pentru copii cu o valoare sportivă mai ridicată. Așteptăm și competitori din zona Romanului, comunele arondate dar și din județul Iași, din municipiul Pașcani, din alte cluburi ale copiilor din zona Roman și zona Pașcani”, a afirmat maestrul de șah Bogdan Sava.

Înscrierile se pot face la arbitri, Bogdan Sava și Florin Vieru, 0740.812.611 sau 0762.846.951, iar începând cu data de 13 februarie înscrierile se pot face și la Clubul Copiilor, între orele 10.00 și 16.00. dat fiind interesul arătat până acum, organizatorii apreciază că la acest concurs vor participa peste 100 de pasionați ai sportului minții.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.