Parlamentarii PNL Neamț au votat împotriva bugetului

de | 07/02/2017 | Național, Politică

Parlamentarii PNL Neamț au votat împotriva bugetului. O spune chiar președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc. Acesta susține că toate amendamentele liberalilor au fost respinse și că zona Moldovei este ignorată de majoritatea parlamentară.

Prin bugetul adoptat marți, 7 februarie, de majoritatea parlamentară care susține Guvernul, se vede clar că zona Moldovei a fost ignorată, fiind lăsat de-o parte cel mai important obiectiv: autostrada Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș. Și nu numai, mai multe amendamente prin care s-au solicitat bani pentru proiecte importante pentru nemțeni și pentru alte județe din zona Moldovei au fost respinse, iar majoritatea parlamentarilor social-democrați au votat împotriva adoptării acestora.

De aceea, ca un vot de blam, dacă putem spune așa, eu și colegii mei parlamentari liberali am votat împotriva bugetului pe anul 2017. Decizia luată de parlamentarii PNL se bazează pe următoarele argumente: este un buget care nu susține economia de piață, parteneriatul, nu susține investițiile și este un buget pentru consum. De asemenea, pentru noi parlamentarii din zona Moldovei este o veste tristă pentru că bugetul nu prevede fonduri pentru autostrada Unirii, care ar însemna șansa Moldovei să recupereze decalajul de dezvoltare, să fie create noi locuri de muncă și noi oportunități pentru investitorii români sau străini”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Este de neînțeles că social-democrații îi pedepsesc pe cei care i-au ales să le ofere un trai de viață mai bun. Potrivit proiectului de buget propus, zona Moldovei este lăsată din nou la coadă, trecută la capitolul altele. Nu le pasă că există proiecte, precum autostrada Unirii, care ar ajuta la dezvoltarea acestei zone. Trag un semnal de alarmă să reevalueze și să ofere ceea ce au promis. Autostrada Unirii nu trebuie ignorată, pentru că este una din șansele ca cetățenilor să li se ofere oportunități să trăiască mai bine”, a declarat președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.