Memorialul „Alexandru Cojocaru”

de | 09/02/2017 | Educație, Local

Colegiul Național „Roman Vodă” Roman va organiza, în colaborare cu Primăria municipiului Roman și Consiliul Local Roman, Memorialul „Alexandru Cojocaru”, manifestare care va avea loc în data de 17 februarie, în Aula „Garabet Ibrăileanu” a unității de învățământ.

Reputatul profesor matematician Alexandru Cojocaru este cetățean de onoare al Municipiului Roman din data de 01.12.1993, fiind unul dintre cei mai emblematici dascăli ai învățământului romașcan și nu numai. Iar la celebrarea a 100 de ani de la nașterea sa, la Colegiul Național „Roman Vodă” (CNRV) se va organiza un eveniment la care sunt invitați să participe numeroase personalități din țară și străinătate, foști absolvenți ai C.N.R.V. care l-au avut ca dascăl, oficialități ai administrației publice centrale, județene și locale, oameni de cultură și de știință din mediul academic, cadre didactice și reprezentanți ai elevilor, reprezentanți ai mass mediei. În cadrul acestui eveniment, sunt necesare cheltuieli pentru editarea unei lucrări scrise omagiale, materiale pentru organizarea unui simpozion dedicat personalității evocate, realizarea de mape, ecusoane, diplome, medalii, pliante, flyere, afișe sau  aranjamente florale.

Pentru organizarea acestei activități, CNRV va primi din bugetul local 3.000 lei. Suma a fost parobată în ședința extraordinară a Consiliului Local Roman de joi,  9 februarie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.