Înmatriculări auto: de șare ori mai multe solicitări după eliminarea tarifelor

de | 09/02/2017 | Administrație, Județean

Începând cu 1 februarie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) a avut o creştere semnificativă a activităţilor, desfăşurate acest lucru fiind o consecință a modificărilor legislative prevăzute în Legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife.

Conform Instituției Prefectului, în primele cinci zile lucrătoare ale lunii februarie au fost primite şi soluţionate cereri pentru: 1.510 înmatriculări de autovehicule, 296 atribuiri de numere provizorii și 742 de eliberări de permise de conducere (din care: 496 reînnoire, 28 preschimbare permis conducere străin, 180 examen, 25 modificări de date, 4 preschimbare permis conducere model vechi)

După cum estimasem anterior, a avut loc o creștere semnificativă a numărului de solicitări, după data de 1 februarie, îndeosebi la înmatriculări de autovehicule. Astfel, faţă de o zi normală de lucru înainte de apariţia legii, când se primeau şi soluţionau cereri pentru înmatricularea a aproximativ 50 de autovehicule, în prima săptămână din luna februarie, solicitările zilnice au crescut de șase ori. Şi la celelalte servicii a avut loc o creştere a solicitărilor, dar mai mică, de circa 20%”, a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

Taxele și tarifele eliminate de la 1 februarie, care țin de activitatea unor servicii din cadrul Prefecturii Neamț pot fi consultate aici: Vezi tarife

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.