Cofinanțare de peste 500.000 lei pentru sensul giratoriu

de | 09/02/2017 | Administrație, Local

Sensul giratoriu de la Dedeman va fi construit și cu o contribuție din bugetul local. Aproximativ 27% din cheltuielile totale cu proiectul pentru această investiție vor trebui dați din bugetul municipiului, cea mai mare parte fiind bani atrași prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Conform normelor metodologice PNDL, municipiul Roman trebuie să suporte o serie de cheltuieli din bugetul local, cum ar fi cheltuieli cu obtinerea terenului; cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului (deviere retele electrice, subtraversări); studii teren și alte studii; taxe pentru obtinerea de avize, acorduri si autorizatii; valoarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic; servicii de diriginție, asistență tehnică; comisioane, cote, taxe.

1.948.024 lei costă sensul giratoriu de la Dedeman

Valoarea totală necesară cofinațării de la bugetul local al municipiului Roman în vederea realizării sensului giratoriu din parte de nord a orașului se ridică la 537.620 lei, iar contribuția de la bugetul de stat, prin PNDL, este de 1.410.404 lei (contrat de finanțare semnat la sfârșitul anului trecut). Astfel, valoarea totală a investiției ajunge la 1.948.024 lei. Acest proiect a fost aprobat de consilierii locali romașcani joi, 9 februarie, în ședință extraordinară.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.