Sărbătoare la Școala din Cotu Vameș: 123 de ani de la nașterea Otiliei Cazimir

de | 13/02/2017 | Educație, Rural

Elevii Școlii ”Otilia Cazimir” din Cotu vameș au sărbătorit luni, 13 februarie, ziua școlii. Otilia Cazimir, cunoscută pentru poeziile pentru copii care au încântat generații, s-a născut, pe 12 februarie 1884 la Cotu Vameș. Scriitoare, poetă, traducătoare și publicistă, Otilia Cazimir a rămas vie în comunitatea din Cotu Vameș, iar școala din localitate a primit numele poetei.

Sărbătorim azi 123 de ani de la nașterea poetei Otilia Cazimir, născută Alexandra Gavrilescu, în 12 februarie, la noi în sat și 158 de ani de atestare documentară a Școlii Cotu Vameș. Azi am finalizat concursul „Otilia Cazimir – poeta sufletelor simple”. Jurizarea a avut loc săptămâna trecută; ne bucurăm să avem în jur de 450 de participanți din țară, nu numai din județ, chiar dacă concursul a fost unul județean. Azi, copiii noștri au prezentat un program artistic inspirat din opera Otiliei Cazimir, după care, în dar din partea Școlii au primit un program susținut de trupa de teatru „Teatrul cu aripi” din București, a afirmat Maria Palade, directorul Școlii ”Otilia Cazimir” din Cotu Vameș.

Maria Palade, directorul Școlii ”Otilia Cazimir” din Cotu Vameș, și Gabriela Ioniță, actriță la ”Teatrul cu aripi”

Maria Palade, directorul Școlii ”Otilia Cazimir” din Cotu Vameș, și Gabriela Ioniță, actriță la ”Teatrul cu aripi”

Având aripi, era inevitabil să nu zburăm aici pentru această zi foarte, foarte frumoasă. Vreau să mulțumesc, în primul rând, doamnei directoare, pentru că datorită ei am descoperit o altă Otilie Cazimir, descoperită de mine, inițial, prin clasele micuțe. Am primit provocarea să facem acest spectacol dedicat acestei zile oamgiare și-am început să scormonim și m-am trezit, deodată, pur și simplu topită după Otilia Cazimir și îi mulțumesc foarte mult doamnei director și tuturor celor care au organizat acest eveniment, Gabriela Ioniță, actriță la ”Teatrul cu aripi”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.