Artera Roman-Vest are nevoie, din nou, de reparații

de | 13/02/2017 | Administrație, Local

După iarnă au apărut și problemele pe drumuri. Artera Roman-Vest are nevoie de reparații, din cauza gropilor din asfalt. Primarul susține că aceste intervenții se vor face pe banii constructorului.

O problemă care a apărut pe ocolitoarea Roman-Vest, pe o anumită porțiune… Noi am intervenit cu echipele proprii de la Primărie, cu acoprirea cu RRD – este acel material care se poate folosi la rece – pentru acoperirea gropilor de pe acest tronson de stradă. După care, imediat ce vremea o va permite, am luat legătura cu constructorul și acesta, pe cheltuiala proprie, pentru că se află încă în garanție, va interveni pentru remedierea defecțiunilor din zonă. Deci, vreau să fie foarte clar că aceste reparații se vor face pe cheltuiala constructorului și nu va afecta bugetul local. Nici nouă nu ne convine ceea ce s-a întâmplat acolo, însă vom purta o discuție foarte serioasă cu constructorul astfel încât reparațiile care se fac să fie reparații de calitate și să nu afecteze traficul rutier în zonă”, a declarat Lucian Micu.

Nu este prima dată când ocolitoarea Roman-Vest are probleme. În aprilie 2015, la mai puțin de un an de când a fost deschisă circulației, Artera Roman-Vest s-a degradat pe o porțiune considerabilă, iar două guri de canal s-au surpat. Lucrările pe artera Roman-Vest au început în 2013. Constructorii au săpat şi au găsit sub plăcile de beton patru reţele de apă, în condiţiile în care se cunoştea doar despre existenţa uneia dintre acestea. Investiţia totală pentru modernizarea arterei Roman-Vest a fost de 6.471.471 de lei, fără TVA, iar lucrările au fost efectuate de firmele Imrom SA (partea de asfaltare) şi Hidroterm (reţele de apă şi canalizare).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.