Fondurile europene, singura șansă pentru stadionul Moldova

de | 15/02/2017 | Administrație, Local, Sport

Stadionul Moldova, un punct de reper al orașului și un loc de întâlnire pentru mulți romașcani care veneau să susțină echipa locală de fotbal, are nevoie de modernizare. Soluția ar fi ca administrația locală să găsească finanțare nerambursabilă, întrucât o investiție de asemenea amploare nu poate fi susținută doar de la bugetul local.

În anii ’80 – ’90, stadionul Moldova era plin de suporteri care veneau să suțină echipa de fotbal Laminorul, care juca pe stadionul Moldova. La mijlocul anilor ‘80, pasiunea pentru fotbal era puternică, iar micul orășel de provincie avea nu mai puțin de patru echipe: Laminorul, Danubiana, Victoria și Metalul. Odată cu trecerea anilor, însă, a trecut și perioada de glorie fenomenului și, implicit, interesul romașcanilor pentru meciuri. Acum, Romanul are o echipă cu șanse de a termina campnionatul pe unul din primele cinci locuri ale Diviziei C și continuă tradiția promovării sportului prin preluarea de elevi de la LPS Roman. Pentru performanță este nevoie, însă, și de condiții.

Am vorbit cu colegii mei de Unitatea de Implementare Proiecte pentru identificarea unei surse de finanțare cu finanțare europeană pentru stadionul Moldova. Acolo îmi doresc să reabilităm întreaga zonă, întreaga arenă sportivă, eventual cu o instalație de nocturnă, o pistă de atletism și tribună doar pe o singură parte și mai apropiată de teren. Pentru că în acest moment, această tribună foarte mare care este acolo și foarte îndepărtată de stadion nu oferă nici o comoditate foarte mare și nici un sprijin foarte mare pentru fotbaliști”, a spus primarul Lucian Micu.

Stadionul Moldova este unul dintre cele mai mari din țară, având o capacitate de 25.000 de locuri. Acest stadion a fost construit la începutul anilor ’70 și se află, la acest moment, în  administrarea Arcelor Mittal. Administrarea acestei baze sportive care aparține municipalității a fost parte a contractului de privatizare a fostei fabrici de țevi de la Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.