„Romanul are nevoie de o scenă adecvată”

de | 16/02/2017 | Cultură, Local

Viața culturală din Roman este remarcată mult mai bine de cei care lociesc în afara orașului decât de romașcani. Aceasta este părerea actriței Gabriela Ioniță, născută la Roman, dar care locuiește și lucrează în București. Gabriela Ioniță a dat și exemple concrete de activități și persoane care sunt adevărați promotori ai culturii romașcane. Ea însăși din Roman, nu a putut sta de-o parte atunci când a fost invitată să fie prezentă la sărbătorirea Otiliei Cazimir, poetă născută lângă Roman.

Eu cred că orașul, locuitorii orașului cred că sunt destul de implicați. Eu colaborez foarte bine cu Cătălina Bostan de la trupa de teatru Gong, care scoate actori pe bandă. Acum trei ani au intrat trei copii de la ea din trupă la Facultatea de Actori, au și terminat. Amalia joacă la Teatrul Masca, Vlad joacă la Teatrul din Deva, Gabriela Șoltuz colaborează cu teatrul din Râmnicu Vâlcea. Anul acesta termină, din nou, trei copii, vor pleca spre actorie. Adică, cumva, partea asta culturală, din punctul meu de vedere, e destul de bine văzută afară: ei iau foarte multe premii. Doamna Violeta Lăcătușu este foarte cunoscută. Ea mi-a fost dirigintă și a fost ca o a doua mamă pentru mine, datorită ei sunt actriță”, a spus Gabriela Ioniță, actriță la Teatrul cu aripi.

Actrița și-ar dori să joace la Roman și speră ca autoritățile să poată reamina fostul cinema Unirea sub forma unui centru multicultural.

Sper să se găsească o rezolvare, fiindcă Romanul are nevoie de scenă adecvată pentru actori. Îmi doresc asta de fiecare dată să mă întorc acasă cu bucurie și  vreau să vin cât mai des pentru că simt că am foarte multe de spus. Pentru că aici m-am născut, aici sunt rădăcinile, de aici iau apa, de aici mă încarc, de aici….. mi-aș dori foarte mult chiar să mă întorc și cred că să implic un pic mai mult în viața culturală a zonei”, a adăugat Gabriela Ioniță.

Actrița îi contrazice pe cei care spun că la Roman nu se întâmplă nimic și dă exemplu copiilor din oraș care sunt prezenți la fiecare ediție a show-urilor naționale de talente.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.